Vaše dijete uskoro slavi rođendan, a Vi se pitate kako da mu taj dan učinite posebnim? U nastavku članka pročitajte nekoliko savjeta za organizaciju dječjih rođendana.

Svaki mališan raduje se rođendanu iz snova, zbog toga se roditelji često nađu pred izazovima organizacije rođendana za svoje dijete. Ovakva organizacija iako je zabavnog karaktera zahtjeva pomno razrađen plan kao i svaka druga organizacija nekog događaja.

Danas su sve popularniji tematski rođendani osmišljeni prema omiljenim likovima iz crtića ili serije koju voli vaše dijete. Ako razmišljate o organizaciji tematskog rođendana kod kuće trebat ćete obratiti pažnju na više stvari poput raspoloživog budžeta, broja uzvanika, nabave pribora, dekoracije za prostor, dječjeg šampanjca te ostalih potrepština. Osim dekoracije, morate donijeti odluku o torti. Ako organizirate tematsku zabavu, za svog mališana možete izraditi slasne zalogaje koji idu uz tu temu.

Također, kako bi rođendan bio zabavan potrebno je da u dogovoru s djetetom organizirate zabavne aktivnosti poput raznih društvenih igara, karaoka, disco partyja i facepaintinga. Društvene igre bi svakako trebali prilagoditi uzrastu djece kako se ne bi doveli u situaciju da je vašem mališanu i njegovim prijateljima dosadno i da nisu motivirani za društvene aktivnosti koje ste osmislili. Danas postoji usluga najma stručnih animatora za rođendane koji djecu mogu animirati raznim aktivnostima, pa svakako možete razmotriti i ovu mogućnost. Nakon što isplanirate sve detalje za rođendan, trebate poslati pozivnice uzvanicima koje možete kupiti ili osmisliti i izraditi zajedno sa svojim djetetom.

Ako nemate dovoljno prostora u stanu, kući ili dvorištu za proslavu rođendana, vaše dijete može proslaviti rođendan u rođendaonicama koje takvu uslugu pružaju. Većina rođendaonica ima osmišljene rođendanske pakete koji uključuju sve potrebne stvari za tematsku proslavu rođendana, stoga ako izaberete ovakav tip proslave svakako nećete pogriješiti, a vašem mališanu ćete osigurati nezaboravan provod.