Jeste li ikad razmišljali o učenju stranog jezika u inozemstvu? Ukoliko ste se ikad zapitali koliko zaista vrijedi učiti strani jezik u inozemstvu, odnosno koliko zaista vrijedi upisati dijete u jednu od inozemnih ljetnih škola, u nastavku Vam donosimo top 7 provjerenih razloga.

1. UČENJE STRANOG JEZIKA NA IZVORNOM GOVORNOM PODRUČJU

Brojna istraživanja pokazuju da se strani jezik najučinkovitije i najjednostavnije uči u izvornom govornom području te kroz svakodnevnu komunikaciju. Prilikom sudjelovanja u različitim vannastavnim aktivnostima ljetnih inozemnih škola, Vaše će se dijete naći u brojnim situacijama gdje će kroz igru, zabavu i sport biti primorano komunicirati sa svojim vršnjacima na stranom jeziku, što će nadalje dovesti do optimuma usvajanja samog jezika. Intenzivno korištenje stranog jezika u cjelodnevnoj komunikaciji i interakciji s djecom iz cijelog svijeta omogućit će Vašem djetetu da na prirodan, zabavan i nesputan način ovlada odabranim stranim jezikom te stekne čvrste temelje za brže i lakše usvajanje stranih jezika i u budućnosti.

2. NOVA PRIJATELJSTVA

Naglasak svih ljetnih programa inozemnih škola je na učenju, ali isto tako i na poticanju prijateljstva i zajedništva te razvoju komunikacijskih vještina. Kroz druženje s djecom iz cijelog svijeta, Vaše će dijete vrlo brzo početi baratati stranim jezikom istovremeno stvrjući prekrasna, ali i trajna prijateljstva. Naučit će puno o komunikaciji te steći interkulturalne vještine, koje svake godine postaju sve važnije u globaliziranom svijetu.

3. KULTURA, POVIJEST I OBIČAJI

Znate li kada i zašto talijani jedu leću za sreću? Koja je razlika između ‘afternoon tea’, ‘morning tea’, ‘low tea’ i ‘high tea’? U kojoj državi je nastao krampus?

Od lokalnih praznovjera do zanimljivih običaja i tradicija, Vaše će dijete steći neprocjenjivo iskustvo usvajanja stranog jezika kao i upoznavanje kulture i znamenitosti strane zemlje.
No, kako smo već i naglasili, osim upoznavanja odabrane strane zemlje, povezanost i prijateljstvo s djecom iz cijelog svijeta omogućit će Vašem djetetu doticaj s kulturama diljem svijeta!

4. SOFISTICIRANI PROGRAMI

Ljetni jezični programi su najčešće osmišljeni kao kampovi, što znači da, uz klasičnu nastavu (koja je često bazirana na relevantnim i zanimljvim temama), naglasak stavljaju na druženje te na razne vannastavne aktivnosti kao što su izleti, sport, kreativne radionice, igraonice itd.

Dakle, naglasak programa je na ležernom cjelodnevnom učenju – kako u učionici tako i kroz uživanje u zabavnim ljetnim aktivnostima kroz koje će djeca, isto tako, vježbati i usavršavati strani jezik.

5. THE HOST (FAMILY) WITH THE MOST

Pri upisu djeteta u ljetni program, dobit ćete opciju izabrati tip smještaja za Vaše dijete. Dok mnogo inozemnih škola imaju svoje kampuse i rezidencije, gdje će Vaše dijete dijeliti prostor s prijateljima iz cijelog svijeta, neke škole isto tako nude opciju smještaja kod tzv. ‘Host Family’. Ovo je sjajna prilika da Vaše dijete doživi svakodnevni život u stranoj zemlji.

6. INTERAKCIJA, INTERAKCIJA, INTERAKCIJA!

Što se tiče organiziranog smještaja, djeca će se barem na kratko vrijeme odvojiti
od svijeta današnjice u kojem vladaju mediji i tehnologija. Kroz ovakve ispunjene programe, djecu se nastoji poticati da budu društveniji te steknu nova poznanstva bez mobitela, iPada i osobnih tehnologija.

7. SAMOSTALNOST, SAMOPOUZDANJE, ODGOVORNOST

S obzirom na to da se pred njih stavljaju brojni izazovi s kojima se dotad nisu susretali te zbog razdvojenosti od roditelja, djeca se uče samostalnosti i razvijaju samopouzdanje i snalažljivost. Djeca i mladi uče kako zatražiti pomoć od drugih, kako preuzeti rizik i odgovornost, razvijaju međuljudske odnose, uče o novim kulturama i, što je najvažnije, usvajaju znanja na temelju vlastitog iskustva.

Također, neka istraživanja pokazuju kako, prema zapažanjima roditelja, djeca nakon iskustva u inozemnim ljetnim školama i kampovima postaju odgovornija, shvaćaju važnost dijeljenja, a pokazuju i izraženiju sposobnost zauzimanja za sebe!