Stiglo je proljeće u naš grad; toplina i sunce mami nas da sve više vremena provodimo na otvorenom upijajući mirise rascvjetalih krošnji, roštilja i novih prilika koje dolaze nakon zime. Dakle, stiglo nam je ono godišnje doba kada planiramo izlete, putovanja ali i ljetovanje. Ljeto nije samo vrijeme dugih dana na plaži; ljeto je i vrijeme učenja i pripremanja za jesen – vrijeme kada konačno možemo učiniti sve ono za što nismo imali vremena tokom godine.

U školama stranih jezika, sve se više nude intenzivni ljetni tečajevi stranih jezika, ali kakve su prednosti takvih tečaja? Može li se u kratkom roku savladati strani jezik?

Intenzivni tečaj?

Intenzivni tečaj, najčešće u trajanju 2-3 tjedana, podrazumijeva ne samo intenzivniji tempo učenja (dnevno cca. 3 školska sata), već i intenzivniji tempo rada. Ovakav pristup omogućit će Vam da u par tjedana završite jedan stupanj (npr., A1.1 stupanj), te u kratkom roku savladate gradivo. Također osigurava da se možete maksimalno posvetiti stranom jeziku.

Krenete li poslovno ili privatno ovog ljeta na put u neku od zemalja zapadne Europe, sa sobom ćete nakon intenzivnog tečaja ponijeti ono najvrednije –znanje jezika koje će samo rasti što ćete ga više koristiti a to Vam nitko ne može oduzeti.

Zašto intenzivni tečaj?

Već nakon mjesec dana učenja, bit ćete sigurniji u izgovoru jezika kojega ste odlučili svladati; to znači da ćete svladati osnove jezika koje će biti odličan temelj za sve što Vam u budućnosti može zatrebati, ali će svakako biti dovoljan za snalaženje u shoppingu, druženju s prijateljima na stranom jeziku na kavi ili svim situacijama gdje Vas život može odvesti.

Ukoliko niste početnik, intenzivni konverzacijski tečaj u ugodnoj atmosferi s profesorom koji potiče razgovor o Vama zanimljivim temama, bit će više nego dovoljan poticaj da se podsjetite svega onoga s čega ste sada skinuli prašinu, baš kao proljetno čišćenje nakon zime!

A ako ste pak jedan od onih koji tečno govore neki strani jezik, uvijek je dobrodošlo usavršiti one dijelove za koje znate da su najslabija karika; kao što su iznimke u gramatici stranih jezika, a koje nas uvijek iznova podsjete da nikada ne možemo znati baš sve – i to je u redu.

Jesam li ja za intenzivni tečaj?

Ukoliko ste tip koji želi u kratkom vremenu naučiti nešto novo ili se samo podsjetiti na već naučeno tada je odgovor – da.

Prednosti intenzivnih tečajeva su mnoge, no kao i kod svih tečajeva stranih jezika, jasno je da neće svaki tečaj odgovarati svakome. Intenzivni tečajevi zahtijevaju red, rad i disciplinu – ova zahtjevnost se dakako isplati, kako je već gore navedeno, međutim ukoliko imate poslovnih ili privatnih obveza, Vama će intenzitet redovnih jesenskih tečajeva možda više odgovarati. No ako ipak želite iskoristiti ovaj ljetni period za usavršavanje, ne brinite!

Postoji više mogućnosti. Individualna nastava pruža Vam mogućnost odabira intenziteta i tema o kojima želite razgovarati a dodatna je prednost povoljnija cijena individualnih tečajeva ljeti.

Što god odlučili, iskoristite ljeto na najbolji mogući način za Vas.