Djeca uzrasta od 3 do 6 godina, dakle djeca vrtićke dobi, strani jezik ne uče na klasičan način, uz udžbenike. Za naše najmlađe učenike važno je da u učenju stranog jezika budu okruženi pjesmom, plesom, pokretima, bojama i raznim nastavnim rekvizitima uz koje će lakše prihvatiti, ali i zavoljeti strani jezik. Naime, djeca te dobi jezik ne shvaćaju kao nešto strano, već ga podsvjesno prihvaćaju i povezuju uz sliku, ples, boju ili zvuk. Stoga smo za vaše najmlađe kreirali specijalizirane programe koji spajaju upravo strani jezik i ples – Tanzen (njemački jezik) i Let’s Dance (engleski jezik).

Neke od prednosti takvog učenja su:

1. Djeci nije dosadno
Koliko puta se Vaše dijete vratilo s aktivnosti umorno i nezainteresirano? Vama, a i nama je u cilju da se Vaše dijete uz učenje zabavi te da se od najranije dobi u svijesti djeteta učenje ne poveže s nečim dosadnim. To se osobito odnosi na njemački jezik koji je u osnovnoškolskoj dobi učenicima često šok i nije među omiljenim predmetima. Zabavno učenje njemačkog jezika uz ples svakako je dobra priprema za osnovnu školu, a i 45 minuta poučne aktivnosti za vaše dijete. Zapamtite – djeca nisu svjesna da nešto uče, zato su ples i pjesma spojeni sa stranim jezikom idealna kombinacija.

2. Djeca usvajaju jezik okruženi jezikom
Naši Let’s Dance i Tanzen programi održavaju se u potpunosti na stranom jeziku. Djeca će se tako od najranije dobi naviknuti na zvuk stranog jezika te će sam jezik povezivati sa zanimljivim aktivnostima, plesom i pjesmicama. Također, djeca će kroz upute nastavnika naučiti pozdrave, ali i osnovne obrasce ponašanja: hello, i’m sorry, entschuldigung, sit down, stand up, come here, komm hier, itd.

3. Pokret je ključan
Djeca vrtićke dobi ne trebaju, ne žele i ne mogu mirno sjediti 45 minuta. Ples i pokret djeci te dobi su osnovna okupacija, zato vjerujemo da im učenje stranog jezika uz plesanje ne predstavlja dosadu. Spajanjem slike, zvuka i pokreta, u mozgu djeteta stvara se snažna povezanost sa stranim jezikom koji uče, a nakon nekog vremena djeca i sama biraju pjesmice uz koje su naučili najzanimljivije plesne pokrete i tako aktivno sudjeluju u učenju jezika.

4. Druženje
S obzirom na to da grupe učenja stranog jezika uz ples, Tanzen i Let’s Dance, nikada ne prelaze 8 učenika, djeca se međusobno upoznaju i povezuju te uz poticaj nastavnika, komuniciraju na stranom jeziku (sorry, thank you, give me the crayon, please,…). U ugodnoj atmosferi, među prijateljima i uz pjesmu i ples, učenje stranog jezika je doista lako.

5. Usvajanje izgovora
Za razliku od odraslih, djeca puno lakše usvajaju točan izgovor koji zvuči poput izvornog govornika. S obzirom na to da su čitavo vrijeme okruženi stranim jezikom te kako su pjesmice i materijali koji se na nastavi koriste pomno odabrani, Vaše će dijete krenuti u osnovnu školu s već izgrađenim obrascem točnog izgovora te će prvi put viđene pojmove znati izgovoriti potpuno točno te pritom zvučati kao mali Amerikanac ili Englez.

Kako već i ptica na grani zna da je vrtićka dob idealna za usvajanje jezika, svakako nećete pogriješiti ukoliko odlučite da Vaše dijete počne učiti engleski ili njemački jezik uz programe Tanzen i Let’s Dance u Smart školi stranih jezika, bilo tijekom ljetnih mjeseci da im misli odvratite od ljetne dosade, ili u rujnu, da se osjećaju kao pravi školarci. Pritom će se svakako odlično zabaviti i učenje jezika neće shvatiti kao nešto što moraju, već kao nešto što žele.