Naš je rad uglavnom orijentiran na djecu kojoj prije svega pomažemo da se što lakše snađu u izazovu koji predstavlja učenje novog jezika, da se što prije prilagode novoj grupi, novom prostoru i novom učitelju, da steknu znanja i vještine koje će im pomoći u odrastanju. Nažalost, svjesni smo činjenice da postoji još mnogo djece kojoj bi naš rad pomogao, ali nisu u mogućnosti dolaziti k nama i učiti s nama. Upravo zbog njih organiziramo posebne akcije kako bismo pomogli. Od svakog tečaja i usluge dio novca izdvajamo za pomoć najugroženijima.

Humanitarne aktivnosti Humanitarne aktivnostiHUMANITARNA AKCIJA ZA “ŠAPU U SRCU” 

Siječanj 2024.

Smart škola i ove godine je organizirala božićnu humanitarnu akciju, a ovaj puta odlučili smo pomoći malim krznenih stanovnicima udruge Šapa u srcu.

Humanitarne aktivnosti

HUMANITARNA AKCIJA ZA OBITELJI UKRAJINE

Siječanj 2023.

I ove godine smo orgaizirali humanitarnu akciju za 4 obitelji iz Ukrajine. Polaznici naše škole pokazali su veliko srce i pomogli onima kojima je to najpotrebnije.
Humanitarne aktivnosti

INICIJATIVA ZA UKRAJINU

Svibanj 2022.

Ponosni smo što smo organizirali besplatni tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince, koji su uspješno završili prvi stupanj te dobili diplome!
Humanitarne aktivnosti

HUMANITARNA BOŽIĆNA AKCIJA

Prosinac 2021.

Ponosni smo što smo ove godine pomogli štićenicima udruge “Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb” te im uljepšali nadolazeće blagdane. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali akciji!
Humanitarne aktivnosti

AKCIJA – PLIŠANCI ZA BOLNICU REBRO

Svibanj 2021.

Humanitarne aktivnosti

DONACIJA ZA BOĆARSKI KLUB OSOBA S INVALIDITETOM

2020.

Smart škola je ove godine odlučila pomoći društvu oboljelih od mišićne distrofije ‘Željko Klepač’. Udruga je to koja na razne načine pomaže oboljelima, a naša donacija je usmjerena na opremu za boćanje.

Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac 2019.

Najljepši, najneviniji i najiskreniji božićni poklon je dječja pjesma! Ove godine su naši najmlađi Englezi pjesmom i slatkišima prikupljenima u našoj humanitarnoj akciji iznenadili članove Udruge Down.
Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac 2018.

Ove godine Smart škola za svoju božićnu humanitarnu akciju odabrala je Udrugu Mali zmaj. Uprava Smart škole zahvaljuje se svim svojim polaznicima, roditeljima polaznika te zaposlenicima što su sudjelovali s donacijama te nam pritom pomogli da djeci uljepšamo Božić!
Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac 2017.

Ove godine Smart škola za svoju božićnu humanitarnu akciju odabrala je Udrugu Ozana, za djecu s poteškoćama u razvoju, a posebno i Caritasov dom Tresnjevka. Uprava Smart škole zahvaljuje se svim svojim polaznicima, roditeljima polaznika te zaposlenicima što su sudjelovali s donacijama te nam pritom pomogli da djeci uljepšamo Božić.
Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac 2016.

Ove godine Smart škola za svoju božićnu humanitarnu akciju odabrala je Udrugu Neuron. Udruga Neuron je osnovana s ciljem pomaganja osobama oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti. Uprava Smart škole zahvaljuje se svim svojim polaznicima, roditeljima polaznika te zaposlenicima što su sudjelovali s donacijama te nam pritom pomogli da djeci uljepšamo Božić.
Humanitarne aktivnosti

DONACIJA ZA ŠTIĆENIKA KUĆE “TREŠNJEVKA”

Listopad 2016.

SMART škola je ove godine za humanitarnu akciju odabrala Kuću “Trešnjevka”. Kuća „Trešnjevka“ Caritasova je Kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja je započela s radom u rujnu 2007. godine na zagrebačkoj Trešnjevci. Kapacitet Kuće je 15-ero djece.

U SMART školi smatramo kako je obrazovanje neprocjenjivo te iz tog razloga smo odlučili donirati jedan tečaj stranog jezika za štićenika Kuće “Trešnjevka”.

Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac 2015.

Ove godine Smart škola za svoju humanitarnu akciju odabrala je Kuću sv. Terezije od Maloga Isusa na Vrhovcu, koja brine o nezbrinutoj djeci. Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu nalazi se u zagrebačkom kvartu Črnomerec. Bilježi nešto kraću povijest djelovanja obzirom da je otvorena 1925. godine.

U svojoj povijesti i ona bilježi mnoge životne priče i sudbine života onih koji su tek počeli živjeti. Sada trenutno zbrinjava dvadesetero djece predškolske dobi koja su podijeljena u tri odgojne skupine o kojima skrbe sestre i odgajateljice u radnom odnosu. Smart Škola zahvaljuje se svim svojim polaznicima, roditeljima polaznika i zaposlenicima što su nam omogućili da djeci uljepšamo Božić. Od srca vam hvala!

Humanitarne aktivnosti

DONACIJA ZA UDRUGU NINA

Srpanj 2015.

Kupnjom majica u sklopu akcije “Naša inicijativa, nečija alternativa” koju je pokrenula Udruga Nina sudjelovali smo u humanitarnoj akciji.
Humanitarne aktivnosti

DONACIJA ZA LJUBAV NA DJELU

Siječanj, 2015.

Škola SMART donirala je tablet Josipu F. koji se liječi na onkološkom odjelu Klaićeve bolnice, donacija je uručena udruzi “Ljubav na djelu” te smo sretni što će Josipu bolnički dani proteći u zabavi!
Humanitarne aktivnosti

TRADICIONALNA BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Prosinac, 2012. / 2013. / 2014.

Smart i Caritasov dom Trešnjevka skupljaju odjeću, obuću, knjige, igračke i potrepštine za djecu i mlade, sjetite se onih kojima je pomoć potrebna i učinite im Božić ljepšim. Donacije se pirkupljaju u prostorijama škole u Palinovečkoj 19, Vrbani III.
Humanitarne aktivnosti

POMOĆ NADARENIM UČENICIMA

rujan 2014.

Mjesec smo dana prikupljali ponude tj. prijedloge za pomoć nadarenoj djeci slabijeg imovinskog stanja te smo na kraju odabrali dvoje učenika iz šestog i osmog razreda OŠ Vrbani kojima smo poklonili tečaj engleskog jezika.
Humanitarne aktivnosti

DONACIJA ZA ‘DJECU LEPTIRE’

Prosinac 2013.

Svim našim partnerima ove godine smo kupili majice od Udruge Debra te na taj način donirali u humanitarne svrhe.
Humanitarne aktivnosti

SMART POMAŽE DJECI

Studeni, 2012.

Smart i ove školske godine pomaže djeci! Zahvaljujući župi Duha svetoga na Jarunu preko župnog Caritasa usrećili smo dvoje djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja (7 i 9 god). Oni sada s nama uče engleski. Nadamo se da će im to biti nova prilika za bolje sutra! Ako imate prijedlog kome možemo pomoći javite nam se! Mi smo tu zbog djece!
Humanitarne aktivnosti

MEĐUNARODNI INSTITUT PRIRODNOG ZDRAVLJA I SMART POMAŽU DJECI!

Budući da ima jako puno djece i mladih sa psiho-fizičkim problemima kao što su: nesigurnost, slaba koncentracija, hiperaktivnost, problemi motoričkih kretnji, noćno mokrenje, strahovi, razne ovisnosti (alkohol, cigarete, droga) i sl., roditelji te djece obraćaju se za pomoć kada više ni sami ne znaju kako se i na koji način nositi sa svim problemima i potrebama takvog djeteta.

Za rješavanje navedenih problema, udruga MIPZ provodi program PRIRODNO ZDRAVLJE NAŠE DJECE za djecu od 5-12 g. i mlade od 13 do 18 g.

Međunarodni Institut Prirodnog Zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja građana, djece i mladih s posebnim potrebama, te osoba sa invaliditetom.

Glavna djelatnost Udruge je osiguravanje adekvatnih edukacijsko – rehabilitacijskih programa namijenjenih poboljšanju zdravstvenog stanja, prevladavanju invaliditeta i oštećenja uopće.

Ovogodišnji rad Udruge MIPZ usmjeren je na projekt Prirodno zdravlje naše djece za djecu sa psiho-fizičkim poteškoćama u razvoju te pomoć malom dječaku Krunoslavu sa dijabetesom tipa 1.

Smart se pridružio akciji te ovo svakako nije zadnja..

Humanitarne aktivnosti

AKCIJA ŠKOLE SMART I O.Š. JOSIPA RAČIĆA

STUDENI, 2011.

I ove godine Škola stranih jezika Smart je odlučila pokloniti 2 tečaja darovitim učenicima čije obitelji nemaju mogućnosti platiti tečaj stranog jezika. Zahvaljujući pomoći prof. engleskog jezika Melite Kovačev usrećili smo dva đaka iz te iste škole s tečajem engleskog jezika. Naša akcija je postala uobičajena svake godine na što smo ponosni!
Humanitarne aktivnosti

SMART I DISCIPULUS d.o.o. – S OSMIJEHOM U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Na području naše županije provodi projekt pod sloganom S OSMIJEHOM U ŠKOLSKIM KLUPAMA kojim pokušavamo smanjiti nasilje u školama, te spriječiti prodaju opojnih sredstava unutar školskog dvorišta.
Cijela akcija je zamišljena kao zajednička akcija građana, lokalnih poslovnih subjekata, kao i samih državnih uprava te samouprava koje zakupom oglasnih prostora financiraju cjelokupni projekt te na taj način osiguravaju djeci sa svog područja sigurno i nesmetano obrazovanje.
Neka osmijeh bude uvijek na dječjim licima!
Humanitarne aktivnosti

AKCIJA ŠKOLE SMART I O.Š. VRBANI

10.01.2011.

Škola stranih jezika Smart je odlučila pokloniti 3 tečaja za darovitim učenicima čije obitelji nemaju mogućnosti platiti tečaj stranog jezika. Zahvaljujući pomoći prof.engleskog jezika Dubravke Despot usrećili smo tri đaka iz te iste škole s tečajem engleskog jezika. Nadamo se da će im to biti pravi poticaj da budu još bolji i uspješniji u svom životu!
Humanitarne aktivnosti

SMART I AKCIJA I MI SMO TU… – BOŽIĆ 2010.

06.01.2011.

Nakon uspješno provedenih Božićne Akcija 2009. i Uskršnje Akcije 2010. ponovno je pokrenuta Akcija I mi smo tu… Kako je 2010. godina od strane Europskog parlamenta proglašena godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti odlučili smo, obzirom da njihove potrebe nisu u potpunosti pokrivene sredstvima koja dobivaju od nadležnog ministarstva, pomoći njihovim štićenicima, to je uspjelo zahvaljujući i Vama, te se od srca zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u ovoj akciji! Evo što oni kažu o sebi:

Kuća „Trešnjevka“ Caritasova je Kuća za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja je započela s radom u rujnu 2007. godine na zagrebačkoj Trešnjevci. Kapacitet Kuće je 15-ero djece, a trenutno je na smještaju 13-ero štićenika, 6 mladića i 7 djevojaka, u dobi od 13 do 21 godina. Dvoje štićenik polazi osmogodišnju školu, jedan školu za odrasle, devet štićenika pohađa srednje strukovne škole na području Zagreba, a jedna djevojka gimnaziju.

U Kući je trenutno zaposleno troje odgojitelja, socijalni radnik, psiholog, noćni pazitelj te kuharica koji svojom brigom i radom nastoje štićenicima osigurati zadovoljenje životnih potreba kao što su: stanovanje, prehrana, odijevanje, održavanje osobne higijene, briga o zdravlju, čuvanje, odgoj i obrazovanje, njega, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena. Za štićenike je organizirana i pomoć u učenju i vođenju brige o školskim i izvanškolskim aktivnostima u čemu nam uvelike pomažu i volonteri.

Štićenici se aktivno bave stolnim tenisom te se natječu u Hendi-ping ligi. Od mnogobrojnih osvojenih nagrada u sezoni 2009./2010. važno je izdvojiti osvojeno treće mjesto u ekipnom natjecanju za djevojčice i drugo i treće mjesto za dječake. Važno je istaknuti da su štićenici u svibnju 2010. godine na II. memorijalni turnir u stolnom tenisu «Josip Andrić» osvojili prvo i treće mjesto u pojedinačnom natjecanju.

Štićenici Kuće „Trešnjevka“ također se aktivno bave nogometom te su na Domskim susretima u Dugavama u lipnju 2010. godine osvojili drugo mjesto. Štićenici su sudjelovali i na Sportijadi 2010. te su osvojili treće mjesto u pikadu u pojedinačnom natjecanju te treće mjesto u malom nogometu. U kolovozu 2010. godine naši štićenici sudjelovali su na međunarodnom susretu «Športske igre mladih» (Mađarska, Kečkemet) te osvojili drugo mjesto u ukupnom poretku.

Za više informacija možete nas kontaktirati: na broj telefona 01/ 3640 835, brojeve mobitela: 099 2391 611 (voditeljice Kuće), 099 2391 610 (kućni mob), putem E-maila: kuca.tresnjevka@gmail.comili nas osobno posjetite na adresi Nijemčanska 14 (Voltino, Trešnjevka, u blizini Remize).

Humanitarne aktivnosti

PROMETNA BOJANKA ZA DJECU IPA-e

2010.

Najnovija istraživanja pokazuju da najmanje petero djece svakodnevno strada u prometu. Dovoljan razlog da se nešto i poduzme! Što dijete ranije upozna opasnosti u prometu, to je manji rizik nastanka nesreće.

Ovom bojankom želimo naše najmlađe uvesti u svakodnevnicu prometa i pomoći im prepoznati opasne situacije. Podržali smo ovu akciju oglasnim poljem. Akcije se nastavljaju a pomoći možete i vi, zamislite da ovom akcijom možemo zajedno spasiti barem jedan dječji život!

Humanitarne aktivnosti

SMART I VESELO DRUŠTVO DJEDICA

20.12.2009.

Smart je ove godine odlučio pomoći veselom društvu Djedica iz okolice Zaprešića koje treću godinu za redom posjećuje i daruje poklone djeci u dječjim domovima LadučA.G.Matoš, Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Vesela skupina je usrećila mnogo mališana, a mi se radujemo što smo u tome sudjelovali!
Humanitarne aktivnosti

BOŽIĆNO SLAVLJE U SAMOBORU

22.12.2008.
Udruga Nova budućnost – Samoborska kuća

Ovoga smo Božića posjetili jednu od Samoborskih kuća udruge Nova budućnost u kojoj trenutno stanuje 10-ero djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Djeca su starosti od 6 do 18 godina te je naša namjera bila posjetiti ih, odnijeti sakupljene donacije (najviše odjeće, obuće, igračaka, slatkiša, itd.), no najviše poigrati se s njima i proveseliti u duhu nadolazećih Blagdana.
U tome su nam oni sami najviše pomogli jer su nas velikodušno dočekali s božićnim kolačima, pripremljenim igrokazom te smo svi zajedno okitili bor, pjevali božićne pjesme te čak i zaplesali. Ovim putem želimo od srca zahvaliti svim donatorima te najviše djeci i njihovim predragim tetama, koje se punom snagom i svim srcem brinu da djeca osjete ljubav, sigurnost i brigu, na iskrenom gostoprimstvu. Pripreme za ponovni posjet već su u tijeku.
Ukoliko se želite aktivirati u ovoj ili kojoj drugoj našoj akciji, ili želite dodatne informacije o njima slobodno nam se javite.
Humanitarne aktivnosti

KLINIKA ZA DJEČJE BOLESTI ZAGREB

Prosinac 2006.

U sklopu naše najpoznatije Klaićeve bolnice za djecu djeluje Škola koja, sa svojim predanim učiteljima, brine da djeca koja duže vremena provedu u bolnici ne zaostanu previše u nastavi. Poželjeli smo pomoći da se djeci što više olakša boravak u bolnici i učenje u bolničkoj školi pa smo im poklonili edukativne didaktičke društvene igre. Tako će djeca kroz igru nešto i naučiti.

Zahvaljujemo učiteljicama Škole što su nam dopustili da pomognemo!

Više informacija o bolnici možete pronaći na njihovoj web stranici www.kdb.hr