Kreativna radionica

Suradnje s partnerima

Podjela diploma i završna priredba (Svibanj, 2013.)

Aktivnosti i dječji radovi (2012/2013)

Radionica – Brzo učenje sa Silva metodom! (Ožujak, 2013.)

Short story competition (Ožujak, 2013.)

Karneval u Smartu (Veljača, 2013.)

Smartovci na Chocofestu (Veljača, 2013.)

Kratke prezentacije iz njemačkog jezika (Veljača, 2013.)

Božićne priredbe predškolaca (Prosinac, 2012.)

Noć vještica (2012.)

Priredbe školaraca (Listopad, 2012.)

Smart ljetna škola “Gerovo” / Smart school summer camp “Gerovo” - Srpanj 2007

Eto, ljeto ide dalje, no naša je Ljetna škola došla kraju.

Nakon tjedan dana druženja, igre i zabave Gerovci su se morali oprostiti, kako međusobno, tako i od predivnog Gorskog kotara. No, ne bez obećanog povratka.

Koristimo priliku da iznesemo kratak pregled:

polaznike Smart ljetne škole (uzrasta 10-13 godina) dočekao je široki spektar obrazovnih metoda i aktivnosti koje su im omogućile lakše i sigurnije korištenje engleskoga jezika.
sama nastava ljetnog kampa – intenzivnog tečaja engleskog jezika prema programu Škole stranih jezika Smart bila je podijeljena u četiri posebne nastavne cjeline unutar kojih su se obrađivale zadane teme: 1. Where adventures begin, 2. Food, food oh glorius food, 3. Amazing summer race i 4. Eco explorers in the wonders of nature.

Formalno i neformalno podučavanje i učenje sastojalo se od: jezične radionice i igraonice, ozbiljne vježbaonice (rap i funny english workshop) te sportske igraonice i likovne radionice. Spomenute nastavne aktivnosti dizajnirane su s namjerom poboljšanja sposobnosti govorenja, slušanja, pisanja i čitanja polaznika isključivo kroz igru i zabavu.

Polaznici su se također zabavljali, kao i učili, i na izletima gdje su upoznali Gorski kotar (Čabar, Prezid, Mali lug, Smrečje), povijest i legende ovoga kraja (div Petar Klepac) te u opuštajućim šetnjama tim predivnim krajem. Također su upoznali i zanimljive stanovnike koji su im pokazali kako su Gorani nekada živjeli (stara pilana, mlin na vodu i etno goranska kuća „Vesel“).

Polaznici su aktivno i sa znatiželjom sudjelovali u pomno odabranim aktivnostima koje su stimulirale njihove verbalne i komunikacijske sposobnosti.

Najviše uspjeha pokazala je aktivnost na kojoj su polaznici vodili Summer jurnals gdje su bilježili svoje doživljaje te pomoću kojih su uvježbavali konverzaciju, aktivno slušanje i sadržajno razumijevanje.

Možemo zaključiti da je tih sedam dana, ispunjenih aktivnostima, zabavom i druženjem, prošlo prebrzo. Ali, kako mudri kažu, vrijeme uvijek leti kada se zabavljaš!